Locatie, data en tijd van deze 1-daagse workshop
Vrijdag 7 oktober – Locatie Breda – hele dag
Vrijdag 7 oktober – Locatie Breda – hele dag
Tijdens onze workshop Technische eisen bij lassen van staalconstructies conform NEN-EN 1090-2:2018 staan we met deelnemers stil bij de belangrijkste aandachtspunten, werkwijzen en spelregels bij het construeren van staalconstructies.
In NEN-EN 1090-2 norm zijn de spelregels voor het vervaardigen van staalconstructies vastgelegd. Op 1 augustus 2018 is de nieuwe versie van vervaardigingsnorm NEN-EN 1090-2:2018 gepubliceerd.
EN 1090-2 wordt sinds het verschijnen in 2008 in de meeste staalconstructiebestekken en bestekken van de overheid (o.a.) de ROK toegepast.
Voor EXC2, EXC3 en EXC4 moet de lascoördinatie plaatsvinden gedurende het uitvoeren van het lassen door lascoördinatie personeel, op een juiste manier gekwalificeerd voor en ervaren met de laswerkzaamheden waar ze toezicht op houden, zoals gespecificeerd in EN-ISO 14731. Met betrekking tot de laswerkzaamheden waarop toezicht wordt gehouden, moet het lascoördinatie personeel technische kennis hebben inhoudelijk over de actuele EN normen.
In EN 1090-2:2018 worden eisen gesteld zoals de kwaliteitsbeheersing van het lasproces, bepalen van het Niet Destructief Onderzoek (NDO) en acceptatiecriteria, opstellen lasplan, de lasmethodekwalificaties, de lasserskwalificaties, de lasprocedures, Inspectie tijdens voor-, tijdens- en na het lassen, wat moet de lascoördinator weten voor het lassen aan tijdelijke constructies volgen eurocode 3, enzovoort.
Het Lasinstituut heeft zitting in de NEN-normcommissie 341008.
Het vergroten van kennis op het gebied van technische eisen en normen voor staalconstructies betreft NEN-EN 1090-2:2018, zodat deze positief kunnen bijdragen aan het productieproces.
De procedures in het kader van het FPC-certificaat dienen aangepast aan de nieuwe versie. Tijdens deze workshop worden de belangrijkste wijzigingen toegelicht.
De workshop wordt gegeven door Marchel Kaspers, een zeer ervaren lasdeskundige. Je ontmoet vele vakgenoten, waarbij het uitwisselen van kennis en ervaring doorgaans als bijzonder waardevolle aanvulling wordt ervaren.
Lascoördinatoren en werkvoorbereiders binnen constructiebedrijven, toezichthouders van overheidsbedrijven of onafhankelijke lasspecialisten, Kwaliteitsdienstmedewerkers en een ieder die te maken heeft/krijgt met kwaliteitsborging.
Deze workshop levert punten op voor certificering van laskaderpersoneel.