+31(0)88-1344555 info@lasinstituut.nl

Lasserskwalificaties (LK)

Lasserskwalificatie (LK)

Steeds meer merken opdrachtgevers dt de werkzaamheden aan bepaalde keuringsvoorwaarden moeten voldoen (PED, EN-ISO 3834, EN 1090). Aan deze voorwaarden kan worden voldaan als de benodigde lasvaardigheden aanwezig zijn. De vraag naar gekwalificeerd personeel stijgt. Volgens EN-ISO 3834/EN 1090 normering moeten de lassers een geldige lasserskwalificatie hebben. Onze lasopleidingen richten zich op het bijbrengen van gespecialiseerde kennis en vaardigheden. Lassen is een vak en om dit vak uit te oefenen dient men over de juiste kennis en vaardigheden te beschikken. Immers moeten gekwalificeerde lassers middels de halfjaarlijkse bevestiging, dan wel door de tweejaarlijkse verlenging van hun laskwalificatie aantonen dat zij nog steeds over voldoende vaardigheid beschikken om de gecertificeerde las volgens de bepaalde norm te lassen.

Door middel van de ‘LK – Lasserskwalificatie/WPQ – Welder Performance Qualification’ kan de lasser zijn handvaardigheid aantonen. De proeflas is afgeleid van een WPS/LMB of pWPS. Bij het behalen van een goed resultaat ontvangt de lasser een persoonsgebonden certificaat. Dit certificaat verjaart en zal dus onderhouden moeten worden.

Certificeringen: kwalificeren bedieners/operators lasmachines volgens EN-ISO 14732

Ook bedieners/operators van bijvoorbeeld lasrobots en andere lasmachines kunnen gecertificeerd worden. De kwalificatie wordt uitgevoerd om de vaardigheid van de bediener/operators te beoordelen. De bedieners/operators dienen te laten zien dat zij de machine geheel onder controle hebben en zorgen voor het juiste eindresultaat. Het lassen van deze proeven worden in overleg, overdag of in de avonduren ingepland en vinden normaliter plaats op onze locatie. Dit is eventueel ook mogelijk bij het bedrijf.

Het LPMW Lasinstituut neemt lasserskwalificatie (LK/WPQR) van lassers of operator kwalificaties af op basis van de volgende normen:

  • EN-ISO 9606-1
  • EN-ISO 9606-2
  • ASME section IX
  • AWS D.1.1
  • AWS D.1.6

DNV GL Certificaat

De dienstverlening van DNV kenmerkt zich door onafhankelijkheid, deskundigheid en betrokkenheid. De examinator / beoordelaar verantwoordelijk voor het beoordelen van het certificaat is niet betrokken bij de opleiding. DNV GL is verantwoordelijk voor de uitgifte van de persoonscertificaten van vakbekwaamheid en voor de uitvoering van de examens. DNV GL heeft de volgende organisaties op het gebied van lastechniek licentie verleend, om namens haar de examens af te nemen c.q. het proeflaswerk te beoordelen. LPMW lasinstituut is als examenorganisaties gecertificeerd voor lasserskwalificatie en om lasmethodekwalificaties af te nemen.

Accreditatie LPMW lasinstituut.

LPMW lasinstituut werkt volgens de ISO 17024 voor certificeren van lasprocessen en heeft haar eigen accreditatie voor het afnemen van Las Methode Kwalificaties en lasser kwalificaties. Tevens hebben wij contracten lopen met de grote keuringsinstanties. Hierdoor zijn wij in staat om snellere doorlooptijden te realiseren en de kostprijs voor u zo laag als mogelijk en inzichtelijk te houden. U ontvangt na certificeringstrajecten een officieel certificaat. Voorbeelden van keuringsinstanties zijn bijvoorbeeld Det Norkse Veritas (DNV GL), Lloyd`s register, e.d. Tevens voor maritieme toepassingen die vallen onder off-shore rules, IACS, e.d. kunt u bij ons terecht.

Wat moet u doen

U neemt contact op per telefoon of per e-mail met Helene Kaspers. U geeft aan wat uw wens is en onze Lasspecialisten en Lascoördinatoren beoordelen uw vraag en nemen daarna contact met u op. U krijgt vooraf inzicht in de mogelijkheden en benodigdheden. In overleg met u wordt het proces in gang gezet.

Meer informatie

Voor een aanvraag certificering kunt u contact opnemen met een van onze certificeringsdeskundigen via +31(0)88-6641788  of door een email te sturen naar info@lasinstituut.nl

Waarom kiezen voor het Lasinstituut

✔ Hoog slagingspercentage
✔ NIL-erkend diploma
✔ Gestandaardiseerde werkstukken
✔ Extra veel praktijkles
✔ Goed lesmateriaal
✔ Instructeurs met > 20 jaar (praktijk)ervaring
✔ Overdag, ’s avonds en op zaterdag
✔ Meerdere vestigingen + op locatie

Contact

Wilt u meer informatie? U kunt contact met ons opnemen op 088-1344555 of per e-mail via info@lasinstituut.nl.