International Welding Inspector Comprehensive level (IWI-C)

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Wanneer en waar?

Locatie: Breda – oktober 2020 – Middag/avond

Opleiding tot IWI-C

In toenemende mate wordt kennis van las- en verbindingstechnieken belangrijker. Als International Welding Inspector Comprehensive level (IWI-C) coördineer je alle lastechnische zaken in het bedrijf, en ben je tevens op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van lasinspectie. Je bereidt de zaken voor, bent verantwoordelijk voor de uitvoering, de kwaliteit, het laswerk en de lassers. De opleiding heeft als doel om de normen en regelgeving, zoals de EN 1090, de NEN-EN-ISO 3834 en de EN-ISO 1473, goed te kunnen interpreteren. Met het certificaat International Welding Inspector Comprehensive level (IWI-C) toon je aan te beschikken over deze benodigde kennis en ben je lascoördinator volgens de EN ISO 14731. De IWI-C is een vervolg op de IWT. De onderwerpen:

Verder geeft deze opleiding invulling aan alle eisen, zoals gesteld in de EN-ISO 14731, ten aanzien van het tweede niveau van “Lascoördinatie”: “personeel met uitgebreide technische kennis” (zie ook bijlage A van EN-ISO 14731).

Kleine groepen én Studiecoach

Bij De Groot LPMW Lasinstituut snappen we dat het best een pittige opleiding is. Daarom houden wij de cursusgroep klein en kunnen wij u veel persoonlijke aandacht geven. Bovendien krijg je bij het Lasinstituut een studiecoach die jou gedurende het hele jaar begeleidt tot aan het examen!

De studiebelasting buiten de lessen om bedraagt voor deze cursus c.a. 2 uur per week.*

Wanneer en waar?

De opleiding wordt ’s middags en ’s avonds gegeven. Kijk in de opleidingskalender voor de eerstvolgende mogelijkheid om de opleiding te volgen! De opleiding wordt gegeven in Breda.

Aantal deelnemers

Minimaal aantal deelnemers: 6.
De groepsgrootte varieert van minimaal 6 tot maximaal 14 personen.

Studiemateriaal en diploma

Lasinstituut maakt gebruik van het studiemateriaal van het NIL. De opleiding wordt afgerond met een examen. Bij goed gevolg van alle modules ontvang je het landelijk erkende NIL diploma en het internationale diploma International Welding Inspector Comprehensive level (IWI-C).

Aanmelden of meer informatie

Hebben we je overtuigd of wil je meer informatie over deze opleiding?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 088-1344555, of stuur een e-mail naar info@lasinstituut.nl.

Direct inschrijven

Toelatingseisen

U moet minimaal in het bezit zijn van een diploma IWT (International Welding Technologist) of IWE  (International Welding Engineer).

Inhoud

Theorielessen IWI-C

  • Introductie tot inspectie, termen en definities
  • Mechanische testen
  • NDO testmethoden
  • Kwaliteitszorg
  • Management van   inspectiefuncties
  • Visuele lasinpectie