+31 (0)88-1344555 info@lasinstituut.nl
Selecteer een pagina

MAG lassen

MAG lassen

Wil jij vakbekwaam worden in MAG lassen? Schrijf jezelf dan direct in voor één van onze lasopleidingen met betrekking tot MAG lassen! Wil je meer informatie omtrent onze lasopleidingen? Je kunt gerust contact opnemen met De Groot LPMW Lasinstituut. Wij helpen je graag verder in de lastechniek!

MAG-lassen opleidingen

Bij ons kun je terecht voor de volgende opleidingen met betrekking tot MAG lassen:

Wat is MAG-lassen?

MAG lassen is één van de meest gangbare en breedst inzetbare processen in de lastechniek. Veel mensen die een lasopleiding willen volgen, en nog niet precies weten in welke branche ze hiermee werkzaam zouden willen zijn, kiezen voor een MAG lasopleiding. Het betreft een relatief makkelijk te leren proces (in verhouding tot andere lasprocessen) en de vraag vanuit bedrijven naar kandidaten die bekwaam zijn in het MAG lassen is erg hoog. De afkorting MAG staat voor Metal Active Gas. Dit duidt op het gebruik van actieve gassen. Dit wil zeggen dat het reageert met zuurstof, anders dan bij inerte gassoorten (MIG lassen).

Andere aanduidingen voor MAG-lassen die je misschien zult tegenkomen zijn:

  • GMAW, ook wel proces 135 of MAG-lassen met massieve draad genoemd;
  • FCAW, onder te verdelen in proces 136 (MAG-lassen met gevulde draad) en proces 138 (MAG-lassen met metaalgevulde draad);
  • CO2-lassen.

In de praktijk zal je de term MAG waarschijnlijk regelmatig in één adem horen met MIG (zelf krijgen wij regelmatig een aanvraag binnen voor een lasopleiding ‘MIG/MAG’). In de basis betreft het voor de lasser dezelfde technieken. Echter door de verschillende eigenschappen van de materialen waarvoor deze processen worden gebruikt, betreft het toch twee verschillende disciplines.

Hoe werkt het?

Bij MAG lassen wordt een boog gespannen tussen de lasdraad en het proefstuk waarop de verbinding tot stand moet worden gebracht. Dankzij katrollen in het slangenpakket, de machine en/of het laspistool wordt automatisch de afsmeltende lasdraad toegevoegd. Door de draad-toevoer snelheid, het amperage en voltage van de machine aan te passen, kan worden gewerkt met verschillende materiaalsoorten, verbindingen en afmetingen.

Lasopleiding tot MAG lasser: Theorie en Praktijk

Bij het kiezen voor een MAG opleiding heb je keuze tot MAG Staal en MAG RVS. Tot en met niveau 3 geldt in principe een vrije instroom, wat betekent dat je mogelijk niet bij niveau 1 hoeft te beginnen wanneer je al enige ervaring (vanuit een eerdere lasopleiding, of in de praktijk) hebt opgedaan.

Schrijf jezelf direct in!

Schrijf jezelf direct in voor één van onze lasopleidingen tot MAG lasser. Wil je graag meer verduidelijking hebben met betrekking tot de instroming? Het is voor ons mogelijk om een gratis testdag in te plannen. Aan de hand van de bevindingen van de docent, brengen we jou dan advies uit met betrekking tot een passende lasopleiding. Elke NIL lasopleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen en een theorie-examen waarna je (bij een positief resultaat) het officiële diploma in ontvangst mag nemen.

Lascursus NIL

Waarom kiezen voor het Lasinstituut

✔ Hoog slagingspercentage
✔ NIL-erkend diploma
✔ Gestandaardiseerde werkstukken
✔ Extra veel praktijkles
✔ Goed lesmateriaal
✔ Instructeurs >20 jaar (praktijk)ervaring
✔ Overdag, ’s avonds en op zaterdag
✔ Meerdere vestigingen + op locatie

Contact

Wil je meer informatie? Je kunt contact met ons opnemen via: 088-1344555 of per e-mail: info@lasinstituut.nl.