Selecteer een pagina

De Lasserkwalificaties bij VDL Groep

Als lasser binnen VDL groep, kan het zijn dat je bepaalde werkzaamheden gecertificeerd dient uit te voeren. Vanuit Europese wetgeving wordt geeist dat wanneer moet worden voldaan aan bepaalde normen (bijvoorbeeld de EN ISO 1090), de lasser aan de hand van een beproeving dient aan te tonen dat hij vaardig is om desbetreffende werkzaamheden conform de regels uit te voeren.

De parameters van een Lasserkwalificatie of ‘LK’ worden vastgesteld aan de hand van een WPS (Welder Procedure Specification) of LMB (Lasmethodebeschrijving). Deze worden meestal bepaald aan de hand van onderstaand overzicht:

     

Bij het Lasinstituut kwalificeren we zowel bij de klant op locatie, als op onze eigen vestigingen. Onze experts zijn geaccrediteerd door DNV GL, en gemachtigd om als zijnde beoordelaar en examinator te acteren. Wanneer het proefstuk is gelast is, wordt deze door onze eigen deskundigen visueel beoordeeld. Indien het visueel akkoord bevonden is, sturen we de proefstukken naar het Lab voor aanvullende onderzoeken.

Op onderstaand overzicht kun je de prijzen voor de kwalificaties terugvinden, die wij in het verleden voor VDL hebben gedaan:

                Vragen?

     Contact VDL Hoofdkantoor

        Rob Bloks & Chantal Panjoel

  040 – 292 50 65
  opleidingen@vdl.nl

     Inhoudelijke vragen Lasinstituut

      Jannes Ottevanger &
      Astrid Dirkzwager

 088 – 13 44 555
 vdl-opleidingen@lasinstituut.nl