Schakelcursus IWT (S-MLT) bij VDL

Hoog slagingspercentage
NIL-erkend diploma
Extra veel praktijkles
Flexibele tijden
Ook op locatie

Opleiding tot S-MLT (schakelcursus IWT)

Kosten

De kosten voor deze opleiding bedragen € 2.683,- excl. BTW, inclusief examenkosten en lesmateriaal

Planning

 • 22 september 2020- Locatie: Breda – Middag/avond

Middag/avond-programma van 13:00 tot 19:30 uur, eens per week

Omschrijving

Voor wie

De Schakelcursus Middelbare Lastechniek (S-MLT) richt zich op deelnemers met onvoldoende vooropleiding voor de opleiding ‘International Welding Technologist (IWT)’. Halverwege het cursusjaar (medio juni) wordt er voor de vakken Wiskunde en Elektrotechniek examen afgenomen. Aan het einde van de cursus wordt er voor de overige vakken examen afgenomen. Voor het vak Rapporteren moet een schriftelijke opdracht uitgevoerd worden. Slaagt men voor het totale examen, dan is men toelaatbaar tot de opleiding International Welding Technologist.

Inhoud

Het programma van de Schakelcursus Middelbare Lastechniek (S-MLT) of ookwel International Welding Technologist (S-IWT) ziet er als volgt uit:

 • Wiskunde: o.a. eerste en tweede graadvergelijkingen, grafieken, lineaire en kwadratische functies.
 • Elektrotechniek: o.a. elektrische spanning, stroom en weerstand, meten van stroom en spanning, elektrolyse en magnetisme.
 • Sterkteleer: bijv. belasting en spanning, toelaatbare spanning, elasticiteit, belasting op stuik en vlaktedruk.
 • Materialenkennis: bijv. ongelegeerd staal, non-ferro metalen, maar ook kunststoffen en rubbers komen aan bod.
 • Organisatie: soorten en doelstellingen van het bedrijf, structurering van een organisatie en diverse soorten functies die binnen een organisatie aanwezig zijn (zoals technische functies en administratieve functies).
 • Lezen van constructietekeningen: u leert tijdens dit onderdeel technische tekeningen lezen die veelal nodig zijn bij het uitoefenen van een technische functie.
 • Rapportage: onmiskenbaar in elke functie geworden. Daarom komt ook dat aan bod: zoals het schrijven van een korte zakelijke brief, het opstellen van een kort rapport, het opstellen van een uitgebreid rapport naar aanleiding van een onderzoek.

Annuleringsvoorwaarden

In geval van annuleren is LASINSTITUUT gerechtigd om de volgende kosten bij VDL in rekening te brengen:

 • –  Bij annulering tot één maand voor aanvang van de opleiding: 0% van de opleidingsprijs;
 • –  bij annulering tussen één maand en één week voor aanvang van de opleiding: 25% van de opleidingsprijs;
 • –  bij annulering binnen één week voor aanvang van de opleiding: 50% van de opleidingsprijs.

Indien de eerste opleidingsdag heeft plaatsgevonden, is annulering niet meer mogelijk.

Indien Deelnemer door ziekte niet deel kan nemen aan de opleiding dient hij dit zo spoedig mogelijk aan LASINSTITUUT mee te delen. Deelnemer is in dat geval gerechtigd op een ander, in overleg met LASINSTITUUT vast te stellen, tijdstip alsnog aan de opleiding deel te nemen. Deelnemer dient in geval van ziekte een (huis)artsverklaring over te leggen waaruit blijkt dat hij daadwerkelijk door ziekte niet in staat is aan de opleiding deel te nemen.

Het staat VDL in geval van uitval vrij om vervangende kandidaten aan te dragen.

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan de Schakelcursus International Welding Technologist (S-IWT) is een diploma van de voortgezette opleiding in het kader van het leerlingwezen of een vergelijkbare vooropleiding met voldoende theoretische kennis nodig. Indien men hier niet aan voldoet is deelname alleen mogelijk in overleg met de cursusleider.

Lunch/Diner

Op de opleidingslocatie zullen water, koffie en thee beschikbaar zijn. Daarnaast kan in het geval van een middag/avond-programma een maaltijd door ons verzorgd. Deze kosten zijn optioneel. Informeer naar de mogelijkheden via de contactpersonen bij het Lasinstituut

Inschrijven

De Groot LPMW Lasinstituut

 

Astrid Dirkzwager

Opleidingscoördinator

088 – 13 44 555
a.dirkzwager@lasinstituut.nl

Jannes Ottevanger

Marketing & Sales Coördinator

088 – 13 44 555
j.ottevanger@lasinstituut.nl